sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Thanksgiving

Tämän viikon torstaina juhlittiin siis Kiitospäivää. Tässä päivässä tärkeintä on kuulemma syöminen ja ajan viettäminen perheen kanssa. Kiitospäivänä monet amerikkalaiset viettävät aikaa myös katsoen jalkapalloa ja Macy's Thanksgivingday paraatia, joka tulee suorana lähetyksenä New Yorkista.

Meillä oli isot juhlat Kiitospäivänä ja ruuanlaitto alkoikin jo heti aamust. Ruokana oli tietysti kalkkunaa ja mm. kinkkua, täytettä, vihreitä papuja, kermaista maissia ja perunamuussia. Jälkiruokana tarjoiltiin kurpitsapiirakkaa ja omenatorttua kermavaahdolla. Näin suomalaisen makuun oli todella hyvää ruokaa. Yum!

Myös yksi hauska lisä kiitospäivän ateriaamme oli sourdough:sta tehty hummeri! Host äitini sisko kertoi, että heidän ollessa nuoria, jokaisena Kiitospäivänä heillä kotona tarjoiltiin kalkkunan sijasta hummeria. Se on kuulemma kiinalainen perinne, jota monet perheet toteuttavat vielä tänäkin päivänä. Meillä oli kuitenkin kalkkuna, joten päätimme sitten ostaa leivästä tehdyn hummerin, joka nauratti ja ihmetytti kyllä kaikkia!

2 kommenttia:

  1. ihana blogi, lukijan sait:) Ootko sä muistanut juhlia itsenäisyyspäivää siellä?

    VastaaPoista
  2. Heippa! Kiitos paljon:) Kyllä muistin jonkin verran juhlia, tehtiin suomelippuja lasten kanssa ja pidin mun "suomipaitaa" päällä itsenäisyyspäivänä!

    VastaaPoista