perjantai 17. elokuuta 2012

Stanford


Puhuin taas eilen perheeni nykyisen au pairin kanssa (kutsun häntä nyt A:ksi) ja kyselin vähän opiskelusta Kaliforniassa. Au pairien on siis vuotensa aikana suoritettava vähintään 6 opintopistettä eli creditiä tai vastaava määrä opintotunteja. Host perhe kustantaa au pairin opiskelut 500 dollariin asti ja sen ylittävät opiskelut täytyy maksaa itse.

A kertoi opiskelleensa Stanfordin yliopistossa, mikä on aivan mahtavaa, sillä kyseinen yiopistohan on yksi Amerikan arvostetuimmista, muun muassa Harvardin, Yalen ja Princetonin kanssa. Stanford on kuulemma vain 20 minuutin matkan päässä host perheeni talolta, joten olisi kyllä harmi jättää tämä tilaisuus käyttämättä. A oli kuitenkin käynyt Stanfordissa vain yhden psykologian kurssin ja muut kurssit San Mateon collagessa viereisessä kaupungissa. Siellä viikko englannin kurssia oli 1 credit ja kuulemma tosi halpa koulu muutenkin, joten aijon todellakin harkita sitä!

A kertoi myös tehneensä viikonloppu kurssin Los Angelesissa, mikä kuulostaa hauskalta. Olen luottavainen, että saan nuo 6 credittiä aika helposti täyteen vuoden aikana. Ajattelin opiskella ainakin Englantia ja haluasin ehkä jatkaa Espanjan opiskelu, mitä jaksoin lukea vain muutaman vuoden yläasteella ja lukiossa... Valokuvaus tai vaikka pianonsoitto kurssi voisi myös olla hauskaa vaihtelua opiskeluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti