lauantai 26. tammikuuta 2013

Studying!

Eli multa kyseltiin jo opiskeluun liittyvää postausta ja tässä se nyt tulee. Ensimmäisenä hieman faktatietoa au pair-vuotena suoritettavista opiskeluista. Vuoden aikana tulee siis suorittaa kuusi opintopistettä (credit) mikä vastaa 72 tuntia opiskelua, eli yksi credit on 12 tuntia. Cultural Care:lla host perhe sitoutuu maksamaan au pairin opiskelusta 500 dollaria, mikä mun mielestä riittää ihan hyvin opiskeluun täällä, riippuu tietenkin siitä mitä opiskelee. Mitä opiskelu paikkoihin tulee, niin täällä San Franciscossa au pairien suosiossa näyttää ainain olevan Stanfordin yliopisto ja eri paikkakuntien aikuislukiot. Itse ajattelin Stanfordissa suorittaa ainakin yhden, ehkä jopa kaksi, credittiä. Kuitenkin kurssit sielä ovat melko kalliita (noin 200-450 dollaria) joten pitää katsoa miten rahat riittävät. Jos opiskelee Stanfordissa ja oikeastaan varmaan missä tahansa muussa yliopistossa, saa siitä vielä erikseen todistuksen, mistä on varmasti hyötyä tulvaisuudessa opiskelupaikkaa tai töitä hakiessa.

Tänään aloitin kuitenkin tekemään jo osaa creditistäni, vaikka ei tässä vielä mikään kiire ole. Ilmoittauduimme kaverini kanssa paikalliseen aikuislukion kurssille, jossa pääsasiassa opiskellaan tietokoneen ohjelmien, kuten Wordin, käyttöä. Tiedän, kuulostaa tyhmältä ja sitä se oikeastaan olikin haha... Kurssi oli kuitenkin vain 30 dollaria ja tuolla rahalla saa suorittaa jopa 140 tuntia opiskelua. Toisin sanoen saisin tehtyä kaikki credittini tuolla 30 dollarilla jos haluaisin. Aikuislukion kurssi on myös siitä hyvä, että voin mennä sinne milloin tahansa aamu kahdeksasta, kolmeen päivällä ja suorittaa juuri sen määrän opiskelua kun haluan. Olen nimittäin joka päivä vapaalla klo 8.30-15.00, joten ihan täydellinen vaihtoehto mulle, ja helposti saa nuo creditit kerättyä. Aikuislukiosta löytyy kursseja ihan laidasta laitaan, erilaisista urheilulajeista, kakkukoristeluun ja savitöihin. Esimerkiksi yksi ystäväni suorittaa kaikki credittinsä tennistä pelaamalla!

Katsotaan nyt, mihin toi mun tietokoneella leikkiminen johtaa, mutta kyllä sinne Stanfordiin pitää vielä joku päivä päästä, myöskin ihan sen kokemuksen vuoksi. Onhan mulla vielä se koko 500 dollaria isäntäperheeltä käyttämättä....

2 kommenttia:

  1. Hei! Pitkästä aikaa! Ajattelin nyt kommentoida sulle, että kannattaa tarkistaa, että koulu, jossa otat tunteja on accredit-school, koska itsellä kävi englannin tuntien kanssa niin, että koulu ei ollutkaan accredit, joten ihan vain ettei tuu mitään ikäviä yllätyksiä! :) (nettisivu, jolta asian voi tarkistaa on: www.ope.ed.gov/accreditation/Index.aspx )Yliopistot ovat kyllä accredit-kouluja, mutta ainakin minulle jäi käsitys, että aikuiskoulut ei ole. :)

    VastaaPoista
  2. Heippa, kiitos tosi paljon tästä postauksesta!! :)

    VastaaPoista